Mijn muzikale levenswandel

Stanny Goossens

De naam Stanny Goossens had ik al heel wat keren gehoord.Van Henk Smits wist ik dat hij in de sixties op tournee met de Locomotions naar Duitsland is geweest in augustus 1965 ,waar men een maand speelde in Duisburg.Uit het verhaal van Stanny begrijp ik dat het een hele ervaring is geweest voor de bandleden.

Het was ook Henk die mij het telefoonnummer van Stanny gaf.Na een aarzelend begin van kijk maar eens op de website wist ik Stanny toch warm te krijgen om zijn verhaal te vertellen over zijn muzikaal verleden. Met diverse fotoboeken kwam hij naar Gemert om de vele liefhebbers, oude bekenden en vrienden via de website the roaring sixties te laten mee genieten van zijn muzikaal verhaal. We zijn natuurlijk ook een video filmpje gaan opnemen bij Jan Habraken van Free bird Focus voor de website. Stanny is goede verteller die zijn sporen dubbel en dik verdiend heeft als professioneel muzikant bij o.a. The Galleons, Boemerang en de Migra,s. De passie waarmee hij, als we door het fotoalbum bladeren meteen het verhaal van de foto als een dierbare herinnering verteld zegt genoeg. Het is zijn verhaal, zijn snap shots van het verleden, zijn herinneringen die ervoor zorgen dat we weer een reis in het muzikale verleden maken.

MIJN MUZIKALE LEVENSWANDEL !!!

STORY OF GITARIST STANNY GOOSSENS
Al op jonge leeftijd was ik; ” Stanny ” al met de muziek bezig, in de vorm van ’n drumband.Dat kon
ook niet anders, want mijn vader blies bij harmonie St. Willybrord te Mill de blaasbas,mijn oudste broer Toon de trompet evenals m´n broer Ad de klarinet. Dus ik was al op jonge leeftijd besmet met het muzikale virus.Mijn eerste optreden was toen ik een jaar of 5 was ( 1948 ) met mijn mondharmonica. Dit optreden vond plaats in de Oude School, ’n soort patronaatgebouw. Daar werd de jaarlijkse ” Bonte Avond ” gehouden, wat georganiseerd werd door de harmonie sint Willybrord te Mill Het thema van ons optreden was; de muzikale familie Goossens waarin mijn Vader,mijn oudste broer Toon en mijn broer Ad in mee speelde.De rol van mij was maar heel klein en stelde niets voor. Ik zat op een bankje het liedje; ”de klok van Arnemuiden ”te spelen waarna iedereen daarna in beeld verscheen , ik weet het nog heel vaag. Pa Goossens broer Toon Goossens Later op de basisschool zat ik bij het kinderkoor onder leiding van meester de Jongen die ook dirigent was van de harmonie. Ik had in het kinderkoor de hoofdrol omdat ik tijdens de nachtmis met kerstmis mocht voorzingen. Dit alles geschiede in het Gregoriaans. Terwijl andere kinderen soms geen goed konden doen bij meester de Jongen ( die namelijk een heel kort lontje had ) kon ik er geen kwaad bij doen omdat ik m´n muziekpartij altijd kende. ( Voorbeeld ) in de vierde klas ( de klas van meester de Jongen ) moest ik breuken en deelsommen maken, maar bracht e daar niet veel van terecht, omdat ik een ontzettende hekel aan rekenen had.Meester de Jonge werd kwaad
en riep !!! Ik zal het voor jou op noten zetten,dan kun jij het wel . Terug naar de drumband van Stanny. Op 9 jarige leeftijd organiseerde ik in onze buurt met vrienden een drumband. We gingen de winkels langs om lege Maggi blikken.Die draaiden we dan om, en hingen ze via een touw om onze nek zodat we de onderkant van de Maggibus gebruikte om op te trommelen.De stokken om mee te trommelen haalden we uit het bos. Ook een vaandel met vlaggen ontbrak niet, aan alles werd gedacht.Het zag er zo perfect uit dat we
zelfs bij een concert van Harmonie Sint Willybrord aanwezig mochten zijn. Dat was bij een optreden in een wei bij kasteel Aldendriel. Ik weet zelfs nog bij welk nummer ( dat de harmonie speelde ) we gigantisch in de fout gingen. Dat was bij het nummer Stars en Stripes.waar de harmonie eindigde,gingen wij nog met ons
getrommel per ongeluk een eindje door.Iedereen keek naar ons omdat we door de onkunde niet wisten waar het eind van deze mars was. toch een succes.we hebben zelfs met ons trommelclubje ,nog winkels geopend, zoals onder andere de modewinkel van Piet Kandelaars.Dus…. het zat er al vroeg in. Het geluk was dat ik van m’n ouders een klein schuurtje kreeg, wat wij ons muziekhutje noemdeHet muziekhutje van Stanny en waar ik met m’n kameraad Tiny v. Kuppeveld muziek kon draaien op een pick-up en waar we konden aanrommelen met muziek.( Mijn ouders hebben me altijd heel erg gestimuleerd !!! )
Uiteindelijk op 17 jarige leeftijd kocht ik mijn eerste gitaar en wel in Nijmegen bij de muziekzaak Schreeven op plein 44. ( Midden in de stad )dit was van het duitse merk
Weltton en koste 95 hele guldens.
Stanny met Tiny v Kuppevelt Stanny lijkt op Jerry Lee lewis Zelf voor gewerkt en gespaard en voor die tijd veel geld.De eerste lessen kreeg ik van Bennie Cruizen. Daar heb ik de eerste beginnende lessen en akkoorden van geleerd.Mijn eerste akkoorden waren: C en G7.De rest van het gitaar spelen ging allemaal autodidactisch.
Met broer Ad Trio Kees v Loosbroek
Mijn eerste optreden geschiede in St. Hubert in zaal Verbruggen op koninginnendag onder de naam ” Trio Kees v. Loosbroek ”. De bezetting was: Marius v. Balkem drums,Stanny Goossens gitaar en zang, en Kees v. Loosbroek speelde accordeon.Dat optreden moet ongeveer zijn geweest
in het jaar 1962.Dit optreden gebeurde zonder versterker en /of geluidsinstallatie. Omdat dat mijn
eerste optreden was waarbij ik voor t eerst geld verdiende met muziek weet ik de gage nog
Dat was Fl. 15,00 ( vijtien gulden ) Omgerekend € 7.00 ( zeven Euro ) Het eerste betaalde optreden
Ik vond dat zo veel geld, dat ik dat na afloop bijna niet durfde aan te nemen.Op mijn twintigste heb
ik met vrienden een cabaretclub opgericht, waar ik de leiding van had. Deze cabaretclub had de naam: ” Ons Ideaal ” waarmee we drie geweldige shows hebben gehad in de concertzaal te MillStanny als Dorus De Texas Rangers bij cabaretclub ons Talent Cabaretclub Ons Ideaal The Silver Strings met zusje Elly en broer Ad.
1. Allround Show 2. Black and White show. 3. Tutti Frutti show.
Uit deze cabaretgroep is uiteindelijk een orkestje ontstaan dat allereerst de The Silverstrings heette en waarbij m’n zusje Elly zong en m’n broer Ad de saxofoon speelde. Na enkele wisselingen in het orkestje zijn we van naam veranderd n.l. The Flying Comets en werd de muziekstijl voor die tijd ook ruiger. Er kwam n.l. Rock and Roll om de hoek kijken en daar paste die softe naam The Silverstrings niet zo bij. ( Vonden wij !!! )the silverstrings Op de Hilbo te Mill the flying comets The Flying Comets met Hans Vrolijks
De bezetting was toen: Tiny v. Kuppevelt ( begeleidingsgitaar ) Theo Peters ( Basgitaar ) Peter v. Kuppevelt (Drums ) Henk Kahlert ( Zang ) en ik Stanny Goossens ( Sologitaar )

De periode van The Beatles / Rolling Stones / Easy Beats / Athur Conley / Steppen Wolf / The Kinks enz. brak aan, en wij veranderde weer van naam namelijk ” The Galleons ”.

Het tijdperk: The Galleons.
Aangezien Tiny v. Kuppeveld in militaire dienst moest lag ons orkest een tijd lang stil, wat resulteerde dat Henk Kahlert en ik een maand beroeps zijn geweest bij een orkest ” The Locomotions ” uit Gemert.
Het geval was dat The Locomotions in Duisburg konden gaan spelen, maar dat hun sologitarist zanger Harry Slits om bepaalde redenen niet mee kon.Vandaar dat Henk Kahlert als zanger en ik
als sologitarist mee konden. De bezetting was; Theo Smits uit Gemert ( Basgitaar. ) Henk Smits uit Gemert ( Begeleidingsgitaar ) Peter Vlemmings eveneens uit Gemert ( Drums ) Henk Kahlert uit Mill ( Zanger ) Stanny Goossens eveneens uit Mill ( Sologitaar. )

We hebben daar bij Tante Olga in Ruhrort bij Duisburg een volle maand muziek gemaakt.We waren zo groen als gras, want we kwamen er later achter dat het gewoon een soort hoerentent was
The Galleons
Eenmaal terug in Nederland hebben we Peter Vlemmings kunnen overhalen om bij ons orkest “ The Galleons “ te komen aangezien Peter v. Kuppeveld i.v.m zijn studie er geen tijd meer voor had.
Voor die tijd was Peter Vlemmings een geweldige drummer, en aangezien we nog geen eigen vervoer hadden zoals een auto namen we elke week de moeite om Peter Vlemmings met het brommertje te halen en te brengen, om in Mill te kunnen repeteren. Soms bleef Peter Vlemmings zelfs slapen. Mijn ouders waren heel meelevend en flexibel !
Met deze groep: ” The Galleons ” hebben we gouden tijden beleefd.
In die tijd hadden we toch een hechte band met Gemert, aangezien dat we daar veel speelde zoals in het bekende Vossenkamp van Piet Maas en bij o.a. Marines Verreijken en Jan v. Doorn. ) inmiddels het Ridderhof ! Ook als we gingen stappen konden ze ons vinden in het Vossenkamp en/of in de twenty
Twenty One bar van Toon de Rover.
Trompettist Toon v Hout bij trouwerij broers Stanny Optreden Mill bij de nonnen Een willekeurige greep uit danszalen waar we in die tijd met The Galleons veel optredens hadden.
Zaal Heimeriks te Uden / Zaal Jan v. Doorn Gemert / Marinus v. Rijke Gemert ( Lui Pilske ) Het Vossenkamp Gemert / Zaal Piet Vloet St Antoinis / Haarhuis Boxmeer / Jo v. Lee de Goude Leeuw in Geffen / De Keijzer te Mill / enz.
Vanaf die tijd waren wij; The Galleons een bekend en gewild beat-orkest in deze omgeving en trokken we volle zalen in de regio. De tijden van optredens waren bijna overal Galleons met Pietje v. Bree. Galleons met Hans Vrolijks. van 18.00 uur tot 23.00 uur. De deur van de zaal ging meestal een uur van te voren open, wat resulteerde dat er al een hele menigte fans stond te wachten om een plaatsje te bemachtigen.
Helaas werd ‘t werk na enkele jaren minder aangezien het stijldansen ( dus de dansorkestjes ) weer in opkomst waren en zijn we gestopt. Na het laatste optreden the galleons
Ons laatste optreden was in 1969 bij Jo v. Lee ( de Gouden Leeuw ) in Geffen waar we nog een foto van hebben.

Het Migra’s tijdperk !!! Leo Stoffelen / Toon v/d Burgt en Stanny Kwartet Migras. Toon v/d Burgt / Stanny / P.Queens / F. Hermans.
The Migra’s Stanny tijdens het optreden in de concertzaal Mill.
Aangezien ik nog werkzaam was op de typemachinefabriek Royal te Cuijk en ik twee aanvragen kreeg om beroepsmuzikant te worden bij orkest De Romantica’s uit Mook en/of duo de Migra’s uit Mill heb ik ten slotte gekozen voor de Migra’s.
In 1969 heb ik ontslag genomen bij Royal en ben ik verder door gegaan als beroeps muzikant. ( De naam Migra’s was een combinatie van Mill en Grave. )
Het duo de Migra’s dat vanaf 1963 bestond uit Leo Stoffelen, afkomstig uit Grave en Toon v/d Burgt uit Mill, kreeg toen versterking van mij als zanger / gitarist en gingen we verder als Trio de Migra’s. Drummer/ zanger Leo Stoffelen
Organist / accordeonist / zanger: Toon v/d Burgt. Gitarist / Bassist / Zanger: Stanny Goossens.
Mijn eerste kermis die we officieel als TRIO draaide was in Café van Bussel te Liessel. Deze kermis omvatte 4 avonden en 2 matinee’s. De locatie ( het café ) was niet veel groter dan een volwassen huiskamer.
De muzikale kwaliteiten sprak de mensen zodanig aan dat we geen gebrek aan werk hadden, en dat we verzekerd waren van jarenlang werk op kermissen, bruiloften, bedrijfsavonden etc.
Om even op te noemen waar we in die periode overal muziek gemaakt hebben het volgende. ( zomaar een greep uit wat ik me nog kan herinneren. ) Harry Steijn te St. Hubert. / Dina Kuijpers te Deurne. / Tontje Leuth./ Tien Reijntjes Beugen / Tien Verhoeven in de Mere. / Brouwershoeve Nistelrode. / Toon v. Erp Heesch. / Mies v/d Burgt Gemert. / Moeke v. Kempen Oeffelt / Wim v. Wolveren Oeffelt. / Fun en Miet Rijkevoort. / Henk v. Gall St. Anthonis. / Jo Verstraten Overloon. / v. Tienen Ledeacker. / ’t Menneke Boekel. / Westerlaken Boxmeer. / de Zoes Helden. / de Beukenhof Odiliapeel / de Stoof te Mill / Sjef Bardoel “Overlaat” Beers. / Amstelbron Groesbeek. waar ‘t ’s Morgens vroeg om 9.00 uur al pinvol moest zijn. ( dus niet ! ) Gemeenschapshuis Mook. / Lunenburg Loosbroek. / ’t Huukske Langenboom. / Tontje Vugts Mill / Schouwburg Cuijk en als laatste Adriaan v. Haandel te Erp.
Om terug te komen op café v. Bussel in Liessel, dat was het adres, waar we het streekgebonden legendarische en zeer geliefde duo van deze omstreken “ de Jantjes” leerde kennen, die zo genoten van onze drie stemmige zang dat ze ons adviseerde om een singeltje op te nemen in studio BEGE te Deurne, waar zij goede referenties mee hadden.in Studio John Geerts Aangezien wij 3 titels: / Voorbij / Memoiries aan Haway / Jij bent nog jong en zo mooi / hadden klaar liggen om eventueel op te nemen, maar helaas niet over de financiële middelen beschikten, werd het opnemen en uitbrengen van ’n eventuele single maar even op de lange baan geschoven. Daar kwam snel verandering in door een samenloop van omstandigheden.

Wij hadden n.l. in die periode aangeboden om gratis een optreden te verzorgen betreffende een feestavond van de ondernemersvereniging te Mill, die werd gehouden in de concertzaal.
Tijdens die feestavond hadden we door laten schemeren dat we graag een single wilden opnemen en met een lach te kennen gegeven en gevraagd of er misschien sponsors waren.
Die eerste die razend enthousiast werd was Dhr. Wim Schep die gelijk Fl. 100.= sponsorde. Daar wij reclame karton met viltstift mee hadden genomen en dat gelijk wereldkundig maakte via opschrift “Gesponsord FL. 100.= door de heer Wim Schep “ kon vanzelfsprekend de rest van de ondernemers niet achterblijven, met als gevolg dat we na afloop meer hadden verdiend dan de normale gage die we voor een avond vroegen.

Dhr. Wim Schep, ( de grote man toen ter tijd van de Nettenbouw ) was een zeer bewogen en sociale man die altijd klaar stond om iedereen te helpen. Aangezien het VW busje van Stanny, die altijd voor het vervoer zorgde aan het einde van z’n Latijn was, ( ’t busje was rot en totaal op ) werd via Wim Schep geregeld dat we een gratis busje kregen, dat bij de firma Nettenbouw al afgeschreven was en naar de sloop zou gaan..
Alleen een probleem, er zat geen kenteken meer bij. Geen nood dacht Stanny, en liet het chassisnummer van het nieuwe busje met een snijbrander er uit halen, en het oude chassisnummer van zijn eigen bus erin lassen, en het kenteken bleef gewoon hetzelfde, en we konden weer karren.
De Migra,s
Daarna zijn we de studio Bege ingedoken en hebben we onze bovengenoemde eerste single opgenomen. Deze werd gezongen door Leo Stoffelen en aangevuld met tweede en derde stem door Toon en Stanny.
Deze single met de titels: VOORBIJ en MEMOIRIES AAN HAWAI, waarvan de eerste loonpersing bijzonder slecht was, werd gratis opnieuw geperst en wel bij 11 Provinciën te Weesp, ( beter bekent als; Dureco ) en landelijk uitgebracht.

Om de single te promoten deden wij, bekende van ons en familieleden er zelf een schepje bovenop door regelmatig briefkaarten naar diverse radio omroepen te sturen zoals NCRV, AVRO, KRO etc. met de vraag om de single draaien.
In die tijd had men radioprogramma’s met o.a. Meta de Vries, Krijn Torringa, Ted de Braak, etc. En als klap op de vuurpijl kregen we aanbiedingen om in radio programma’s als o.a. Meta de Vries / Ted de Braak / Radio Veronica / Radio Noordzee / Tussen de schuifdeuren en noem maar op aanwezig te zijn om onze single te presenteren en / of te promoten.
Met Meta de Vries.
Vanaf die tijd waren we dan ook regelmatig te horen op diverse radio omroepen, zoals KRO / VARA / VERONICA enz. Helaas kwam de klad in ons orkest doordat zanger: ” Leo Stoffelen ” onze drummer – zanger langdurig ziek werd, en wij tijdelijk gebruik moesten maken van andere muzikanten.
Uiteindelijk zijn we na diverse wisselingen van muzikanten met de Migra’s als 4 persoonsformatie ( Kwartet ) doorgegaan nadat er een zekere Frans Hermans en Piet Queens bij kwamen.
Frans Hermans was onze muzikale clown en animator die diverse instrumenten bespeelde en Piet Queens was onze voorlopige nieuwe zanger / drummer.
Nadat we weer zo’n beetje compleet en ingewerkt waren zijn we uiteindelijk met z’n vieren weer de studio ingedoken voor nieuwe opnames.
Tijdens opnames in de BEGE studio, ( wat allemaal niet wou vlotten ) vroeg arrangeur Wim Berkers op een gegeven moment of ik ( Stanny ) nog een idee had.
Ik vertelde Wim dat wij tijdens optredens wel eens “ de Derde Man “ van Anton Karas speelde. Om te laten proeven hoe dat bij ons klonk speelde we het even voor. Wim was gelijk enthousiast en wou het opnemen met als B kant een eigen compositie Liefste Rosa. Zo gezegd, zo gedaan, en na verloop van tijd was er weer een loonpersing in omloop die natuurlijk ook de weg naar Hilversum vond.
Weer werd er actief briefkaarten verstuurd met als gevolg dat de single ” de Derde Man ” regelmatig op een of andere zender te horen was.
Schijnbaar had dit nummer bij een bepaalde bevolkingsgroep zo’n inpact, dat ze naar de platenwinkel gingen en om de single vroegen. Helaas,…… dit was een loonpersing, dus niet landelijk gedistribueerd, en werden daarom via de studio’s in Hilversum naar Bege productie’s te Deurne verwezen.
Toon v/d Burgt en ik in de Bege studio te Deurne. Naar aanleiding van dit succes: “ De Derde Man “ in 1973 kregen we van platenmaatschappij Delta in Haarlem de opdracht een L.P. op te nemen, die gefinancierd zou worden door Delta. Om deze L.P. kwalitatief en snel op te nemen werd besloten om de studiodrummer Jack Bex in te huren, en voor de trompetlikjes de Limburgse trompettist Pietje Knarren.
De rest van de opnames werd door ons zelf gedaan zoals: Orgel / accordeon en zang Toon v/d Burgt. Schuiftrombone, Blaasbas, Saxofoon, percussie en zang: Frans Hermans.
Gitaar, basgitaar, Hawaï gitaar en zang: Stanny Goossens.
En het betere achtergrond koor: Nelly Wijsbek.
Deze L.P. was compleet Nederlandstalig, en bijna helemaal door onszelf geschreven met o.a. titels zoals Ome Arie / Wat een ding / Hela hola hey / IN DEN VREEMDEN, wat later na het uiteenvallen van de Migra’s alsnog een hitje werd, toen wij al lang en breed onder de naam ” Boemerang ” werkten.
The new Migra,s later verder als Boemerang.
In 1974 hebben we ook nog van drummer veranderd, en werd Piet Queens verwisseld voor Henk v/d Heijden die van het orkest Piet v. Ems ( de Brabanten ) af kwam, en die veel solo zang van ons overnam, daar hij gewoon een betere stem had.
In deze hoedanigheid hebben we nog een singletje opgenomen getiteld: HELA HOLA HEY en als B kant : WAT EEN DING

Deze samenstelling; Toon v/d Burgt / Stanny Goossens / Henk v/d Heijden / Frans Hermans heeft helaas maar ( ongeveer) 2 jaar mogen duren, aangezien Toon v/d Burgt ( Oprichter van de Migra’s ) zich terug trok als toetsenist en weer verder als duo wou gaan optreden. Wij waren genoodzaakt een andere organist te zoeken en kwamen uiteindelijk terecht bij Theo Hufnagel uit den Bosch.

Het Boemerang tijdperk !!!
Studio johnny Hoes Weert Opname Tiroler Holzhacker bubn Theo Hufnagel.
Nadat we een nieuwe organist hadden gevonden en een nieuwe start gingen maken,hebben we korte tijd de naam New Migra’s gebruikt, maar constateerde al gauw dat deze naam een slechte keuze was aangezien de mensen niet meer wisten wie duo en/of kwartet was. Dus op zoek naar een nieuwe naam !!!
Theo Diepenbrock met dochter Irma en Stanny.
Door tussenkomst van Theo Diepenbrock, die inmiddels landelijke bekendheid had via Radio en TV ( met o.a. het liedje ” When we are together I Kiss you te pletter ” ) en een nummer voor ons had geschreven, gingen we de studio in van Johnny Hoes te Weert, waar een single werd opgenomen getiteld: ” De gitarist van ons orkest die zoekt verkering ”.
Aangezien we verlegen zaten om een nieuwe naam had ik een twintigtal namen opgeschreven waaronder de naam: ” Boemerang ”.
Bij het zoeken en zien van die twintigtal namen riep Theo Diepenbrock gelijk, dit is het: ” Boemerang ” waarop ik antwoorden, dit wordt dan onze nieuwe naam, want deze naam vond ik ook het mooiste !!!
Helaas, deze single heeft niets gedaan, maar het begin was er.

Tijdens een bruiloft in Vlijmen ( Café / Zaal de Braai ) 1975 waar we bezig waren met een polonaise, kwam ik door een soort automatisme plotsop een melodie waarvan ik de titel nog niet eens kende. Bij het inzette van de eerste noten ging het dak er af.
De stemming zat er gelijk in en iedereen zong Lalalalalaaah mee.
Na deze bruiloft ben ik het nummer gaan zoeken en kwam al gauw tot de conclusie dat de titel: ” Tiroler Holzhacker Bub’n ” was. Een traditional uit Beijeren en / of Oostenrijk, wat alleen door koperwerk zoals orkesten als Ernst Moss en dergelijke TIG keren was uitgebracht, maar zover bekend nog nooit op gitaar.

Dit nummer ben ik thuis gaan uitwerken, en daarna in de schuur ( Havikstraat 9 te Mill ) met de jongens provisorisch gaan opnemen en als demo naar platenmaatschappij Dureco te Weesp op gestuurd met de vraag of het iets was om op te nemen en eventueel uit te brengen. Er ging een tijdje overheen toen er plots door een zekere heer Aad Klaris gebeld werd met de vraag of ie eens een keer langs mocht komen i.v.m. het opgestuurde nummer.
Het eerste contact was gelegd en de heer Klaris kwam praten en luisteren naar het bewuste nummer Tiroler Holzhacker Bub’n.Eerste LP Duitse persing LP Er werd gelijk een voorlopig contract gesloten en een datum voor de opnamen.
Deze opnamen werd gedaan in een muziekstudio te Brussel.
De opnamen in Brussel waarvan ik de basgitaar, begeleidingsgitaar en de sologitaar tot mijn rekening nam deed Theo Hufnagel de piano en het orgel, en Henk v/d Heijden de drums. Frans Hermans en Henk namen het jodelwerk tot zijn rekening.
Na een hele dag studiowerk hadden we uiteindelijk twee titels opgenomen inclusief de mix. Deze titels waren het bewuste Tiroler Holzhacker Bub’n en de Derde Man.
” De Derde Man ” beter bekent uit de gelijknamige zwart/wit film ” The Thirt Man ” gespeeld op een Citer door Anton Karas zou bij het uitbrengen van onze eerste instrumentale single de B kant worden.
Eenmaal opgenomen stond men later bij Dureco in tweestrijd welk van de twee nummers de A kant moest worden.
Studio te Brussel opname Tiroler Holzhacker bu’n.
Na verloop van tijd kwam de single uit met: Jawel als A kant ” Tiroler Holzhacker Bub’n ” en de B zijde: ” De Derde Man ”.
Intussen werd Theo Hufnagel vervangen door Anton v/ Heijden ( broer van Henk ) die een virtuoos op accordeon was.
Achteraf heeft me dat wel pijn gedaan want Theo was toch een functionele en betrouwbare muzikant, maar helaas lopen dingen soms in het leven zoals ze lopen. ( Predestinatie !? )
Na het uitkomen in 1977 was deze vinyl single ( Men kende nog geen C.D. ) regelmatig te horen op verschillende radio omroepen. De single: Tiroler Holzhacker Bub’n werd zo’n succes dat al heel gauw een nieuwe B. kant werd opgenomen, met als titel: ” De B kant ”.
Later werd ook ” De Derde Man ” als single uitgebracht.
Deze L.P. werd opgenomen in de Fendal – studio te Loenen aan de Vecht en had van zelfsprekend de titel: Tiroler Holzhacker Bub’n.
Later hebben we nog twee L.P.’s uitgebracht getiteld: ” Boemerang Expresse ”
Deze L.P. werd opgenomen in de Fendal – studio te Loenen aan de Vecht en had van zelfsprekend de titel: Tiroler Holzhacker Bub’n.
Later hebben we nog twee L.P.’s uitgebracht getiteld: ” Boemerang Expresse ” en
” 48 Drinkliederen ” die later allemaal op C.D. zijn uitgekomen.
Tros uitzending van Willeke Alberty ( Hitboulevart )
Tijdens een avondje thuis, zat ik T.V. te kijken naar een programma van de TROS.
In die tijd was het de gewoonte dat, wanneer een instrumentaal liedje het heel goed deed, het ’n maand lang Tros tune zou worden zolang het Tros embleem op T.V. verscheen. ( Ongeveer ’n minuut lang. )
Tot grote verbazing kwam plotseling ons ( mijn eigen ) nummer “TIROLER HOLZHACKE BUB’N ” voorbij tijdens een TROS uitzending.
Stanny / Jan / Henk / Jan / Het hek was van de dam, en de verkoop kwam tot aan de 45000 L.P. ‘s
De pech was dat voorheen bij 25000 L.P. ’s een gouden L.P. werd uitgereikt, maar was net voor die datum opgetrokken naar 50.000 stuks. PECH !!! Maaaaaar, we hadden door dit succes wel 4 optredens op T.V.

1. Bij ons in ( gepresenteerd door Piërre v. Osstade )
2. Hitboulevaart ( gepresenteerd door Willeke Aberty )
3. Top Pop ( gepresenteerd door Krijn Torringa 4 Daagse live ( vanuit Nijmegen ) ( Ben Holth Een ding heeft me achteraf altijd een beetje dwars gezeten, en dat was het feit dat Theo Hufnagel, terwijl hij het volste recht had om ook van dit succes te proeven, er nooit de gelegenheid voor heeft gehad omdat net voor dit succes bij ons weg was.
Maar helaas het leven gaat verder, en Theo vond zijn plek in een heel goed draaiend en professioneel orkest n.l. Spring.

De kermissen stonden weer voor de deur, en tijdens de kermis in Velden ( L. ) bij dancing de Blokhut van Bert Jongenelen werd onze grote animator Frans Hermans ziek. Frans was op leeftijd en de kermissen werden hem te veel. Nadat Frans ziek naar huis ging, hebben we gelijk een andere muzikant opgebeld n.l. Jantje VlemmingsFrans met boeren kiel Frans Hermans de muzikale Clown Jantje paste goed in ons orkest omdat hij Trompet / Saxofoon / Schuiftrombone en Mondharmonica speelde. Jantje Vlemmings als Zangeres zonder naam
Daarbij zong Jantje niet onverdienstelijk en lieten we hem de komische nummers zingen zoals o.a. van Frankie Boy en Zangeres zonder Naam, waar hij zich dan ging verkleden en als zangeres met een groot lang zwart kleed te voorschijn kwam.
In 1980 ( tijdens Oeffelt kermis ) bedankte Anton v/d Heijden zich als muzikant en kwam Jan Engelen er voor in de plaats.
We moesten nog 8 dagen kermis draaien in Gennep bij ” Het Voske ”.
Met kunst en vliegwerk zijn we deze kermis mooi door gerold en is Jan Engelen nog steeds mijn collega.
Na deze ( Gennepse ) kermis ( het einde van het kermisseizoen ) zijn we met onze nieuwe toetsenist Jan Engelen aan de slag gegaan betreffende repetities, en de daarop nieuwe opnames voor in de studio.
Helaas werd Jantje Vlemmings in 1986 ziek en is na ongeveer een jaar daarna tijdens Gemert kermis overleden.Jantje Vlemmings
Daar voor in de plaats kwam Martien Veentra ( 1986 ) die een duizendpoot was op instrumenten. Geen half werk, maar alle instrumenten beheerste hij tot in de finesse.
Stanny Goossens Stanny tijdens het nummer Circus Renz
Veel later zijn we in eigen beheer opnames gaan maken in de Spell studio van Kees d. Wit te Weert, wat eerst als cassettebandje werd gedistribueerd en later pas op C.D. verscheen aangezien de traditionele vinyl platen gingen verdwijnen.
In totaal zijn er later 3 C.D.’s in eigen beheer uitgebracht die een mix hadden van instrumentaal als zang.
Deze perioden van 1986 tot 1995 waren we zo populaire dat we zo’n 22 kermissen per seizoen draaide, met daarbij nog de nodige matinees.
Om er enkele op te noemen waar we elk kermisseizoen zaten: Ridderhof Gemert /
’t Centrum Millingen a/d Rijn / Jan v/d Burgt. Beek en Donk / ’t Huukske. Langenboom / ’ t Voske. Gennep / Niens. Maasbree / de Zoes. Helden / Cultura. Andijk / Baarlo / Beaxheimerhof. Baexem / de Leisterd. Roggel / Danssalon. Boxmeer / Johnny v. Melis. de Mortel / de Elzen. Blerick / de Blokhut. Velden / Poort v. Limburg. Weert / Petjesbar. Overlangel / de Kep. Rosmalen / Schuurmans. Maaskantje / Vermulst. Bakel / Zaal v. Bussel. Deurne / Schouwburg. Cuijk / Gemeenschapshuis. Milsbeek / zaal Pouwels. Groesbeek / de Braai. Vlijmen / Boxhof. Velddriel / de Twee schuiten en de Kroon. Kerkdriel / Moira. Lith / de Bonte Oss. Budel / de Bron. Handel / Tontje. Leuth / de Stoof. Mill / Dotje. Panningen / Danssalon. Tien Reijntjes uit Beugen / enz. enz. enz.
Aan kermissen dus geen gebrek !!!
Zo zijn we jarenlang nog door gegaan waarbij Frans Hermans dikwijls als vijfde man ( als gastartiest ) samen met ons optrad.
Frans zat ondertussen in een gelegenheid orkestje namelijk Toedem.

Toen Martien in 1995 stopte bij Boemerang heb ik met m’n collega’s Jan en Henk overwogen met zijn drieën door te gaan, daar we als Trio een beter betaalbare prijs konden hanteren, aangezien het werk in die periode belangrijk minder werd.

Helaas konden we het daar samen niet eens over worden en zijn we zoekende naar een vierde muzikant uiteindelijk gestrand.

Conclusie: Het Boemerang tijdperk stevende na 25 jaar beroeps af op een uiteenvallen van het orkest. Andere tijden / ander publiek / etc.
Het doek viel, en in 1999 zijn we als vrienden uit elkaar gegaan.

Ondertussen zat een orkest uit Groesbeek erg verlegen om een gitarist / zanger.
Namelijk orkest: ” Die Vier ” uit Groesbeek ( voorheen the Sunstreams ) T. Visser. / J. Meijer . / G. kersten en Stanny.
Aangezien ik vrij was en toch soms muziek wilde maken ( want ik zat ondertussen op de touringcar bij v. Dongen in Zeeland ) en dit goed kon combineren met mijn nieuwe baas, heb ik uiteindelijk toch nog vier jaar met dit orkest dans en feestavonden verzorgt.
Helaas, ondanks de prettige samenwerking met deze jongens stond ik persoonlijk ( met alle respect ) niet zo achter hun repertoire. Voor mij te veel Duits georiënteerd en ben daar gestopt om met m’n oud collega van Boemerang Jan Engelen weer opnieuw te beginnen onder ne naam ” de Splinters ”.
Tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad.

Uiteindelijk na veel repeteren en in nieuwe spullen te hebben geïnvesteerd zoals: aanhanger / nieuwe geluidsinstallatie / Keyboard etc. hebben we ons eerste optreden gedaan onder een nieuwe naam ” de Splinters ” in 2003 te Boxtel voor de schutterij, wat heeeeel goed beviel !!!

Eigenlijk zochten we nog een drummer zanger, maar aangezien ons het zingen zo goed afging hebben we samen besloten om als duo verder te gaan.

In 2009 hebben Jan en ik weer onze oude naam opgegraven ( die was tenslotte van mij ) en gaan we weer verder onder de naam; ” Boemerang ”.
Inmiddels is het alweer 2010. We hebben samen leuk te werken en……. Veel lol !!!
Ons repertoire bestaat uit instrumentale gitaar nummers van ons zelf, The Shadow’s, Accordeon nummers zoals tango’s en Franse musette’s.
Daarbij maken we het Hollandse repertoire van Jan Smit / Frans Duijts / Nick en Simon / Fransje Bauer / Country / Mextex en al wat populaire is van vandaag de dag, maar we schuwen ons ook niet voor de losse polka en/of Velata, Mazurka wat dansen zijn, speciaal voor onze rijpere jeugd.
Daarbij werken wij op een volume ( wat het grote probleem is voor onze ouderen ) waarbij de gasten die ons gecontracteerd hebben, kunnen praten en dansen.

01-06-2010
Stanny Goossens 0486-851223 of 06-51889319

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.