Jos Maas

Ik ken Jos nou al zo’n 20 jaar,en weet dat het een volhouder is, geen enkel risico gaat hij uit de weg. Als je ziet wat hij heeft opgebouwd, van dat manneke met zijn bakfiets met stookhout en zijn bedrijf nu kan je daar alleen maar bewondering voor hebben.  Ondanks zijn leeftijd nog dagelijks keihard aan de slag.Niet alleen de vele verenigen hebben in Jos een goede sponsor gevonden.Toen ik en Jos v Zeeland en Ton Kuipers bij Gemert Centraal met het idee van het organiseren van het toer spel het klimklassement kwamen was Jos meteen een van de hoofd sponsors.Het organiseren van de grote show voor de cd presentatie Tenderness van Ben Spierings,wat een geweldige avond was,en waar heel veel publiek op was af gekomen in het Ridderhof, bracht mij op het idee dat we dit jaarlijks moesten doen. Een grote show met vele bekende artiesten maar vooral ook de muziek door be beste bands uit de sixties,en Gemerts talent. Dat er behoefte aan was wist ik,omdat ik daarvoor al 2x in Gemert het Duitse Schlager Festival had georganiseerd in samenwerking met het Ridderhof. Artiesten als Dennie Christian Peter Orloff Mark en Dave Sjeng on the Geng en vele Duitse coryfeeën meer. Voor de Baby Boom generatie zijn er niet veel festivals.Velen heb ik benaderd om geïnteresseerd te krijgen voor zo,n nieuwe show. Maar de kosten zijn

natuurlijk het grote struikel blok.Toen maar eens bij Jos Maas geïnformeerd,daar Jos toch ook een grote financiële rol bij de organisatie van de Brinkman Brothers,en als organisator van de  Locomotions Reünie concerten heeft bewezen dat de showbizz hem wel ligt, lag daar een kans voor mij.Ons gesprek was kort maar krachtig. Doen we,daar hij ook al langer met het idee voor een grote show rond liep. Het resultaat is de Summernightfeversghow waar de hele regio jaarlijks naar uit kijkt.

Muziek is altijd zijn uitlaatklep geweest. Ik weet zeker als hij de kans en het talent had gehad was het een muzikant geworden,want optreden doet hij graag,al is het maar voor de fun, met zijn rommel pot heeft “hij
menig feest opgeluisterd. De presentatie van de Zondagmiddag show van summernightfever 2008 ligt voor het eerst in zijn handen. Dit is misschien de eerste stap in de showbizz. Al in de jaren 60 toerde hij met de Locomotions in binnen en buitenland..In zijn oude bus vol stookhout zaten Harrie. Henk. Peter. en Arie  niet altijd even gemakkelijk. Jos als chauffeur en manager.
Het is lang geleden maar het plezier en de vriendschap van toen leeft nog steeds volop. Jos en muziek uit de jaren 60 zijn met elkaar verbonden. Vandaar ook de summernightfevershow Wat Jos doet doet  hij goed. De grote uitstraling van de show is voor Jong muzikaal talent misschien de opstap in showbizz en dat  spreekt vele aan. Reeds vele artiesten uit binnen en buitenland stonden op de Gemertse bühne. Voor Jos is dat het moment van genieten, kijkend in een volle zaal zegt Jos steevast ,Wat is er nou mooier dan zoveel mensen te zien genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.