alt

If you cant remember the sixties you weren’t really There

alt
alt

De jaren zestig waren onvermijdelijk en de uitkomst van een totaal vastgelopen samenleving  en benepen jaren vijftig.

De sixties ademde de sfeer uit van de toenemende welvaart, van een onbegrensd vertrouwen in demoderne techniek en van het losmaken van knellende banden. Zij staan in mijn geheugen als een periode waarin de jeugd in opstand kwam (nozems dolle mina,s provo,s ) tegen de gevestigde orde, en een plaats voor zichzelf opeiste en een eigen cultuur ontwikkelde. Een tijd ook waarin ouders, pastoors, dominees, agenten en leerkrachten en overheid  zich vertwijfeld afvroegen hoe de boel zo had kunnen ontsporen. Waar ging het fout ? Vooral de periode na 1964 is onlosmakelijk verbonden met lange haren, dreunende beatmuziek, protestdemonstraties, spandoeken, drugs, seksblaadjes en de pil. Dit beeld is echter eenzijdig en sterk overtrokken. Als ik terug kijk denk ik dat de negatieve krachten sterker zijn geweest als de positieve krachten. De afbraak van vormen, de zuilen, de familiecultuur,buurten,en verenigingen,heeft een leegte geschapen. Daar is het misgegaan De bevrijding van het individu heeft uiteindelijk nogal wat mensen opgeleverd die vooral bezig zijn met geld macht eten en drinken.
De jaren zestig vormen vooral een periode waarin voor het eerst in de geschiedenis de meerderheid van de bevolking kon profiteren van een zekere welvaart. Na vijftien jaar hard werken aan de wederopbouw tegen een bescheiden loon werden de meesten loonzakje op zaterdag steeds voller. Het was dus tijd om minder zuinig te zijn,en van het leven te gaan genieten.

alt                                         alt

De fiets Batavus Magneet Gazelle werd ingeruild door de  jeugd, de brommers werden het vervoer en status symbool. Wie heeft er geen gehad in die tijd Zundapp. Kreidler flandria, De witte Puch of Tomas het cult symbool op wielen, de solex, en ook de Italiaanse brommer Gilera was zeer geliefd .Opvoeren was tot kunst verheven. Nu anno 2008 is er de Locomotions brommerclub, puur nostalgie, de hang naar die tijd blijft levendig. De babyboomers zijn nood gedwongen

alt                                         alt

helaas keurige brave en saaie burgers geworden vaders moeders opa,s oma,s en geen schim meer van wat ze ooit geweest waren of van plan waren te doen. Dus terug kijken naar een Gemert in de sixties blijft leuk, maar is ook geschiedenis voor de jeugd van nu. Het is de bedoeling dat deze site regelmatig uitgebreid wordt, ook met u oude foto,s en verhalen uit die tijd  zodat er een mooi tijdbeeld ontstaat. Gemert had als het over het uitgaans leven gaat niets te klagen. Er waren gelegen heden zat. Stumke. Vossekamp. Wie kent ze nog 3 Ossen Zoete Moeder. Vally bar . T Keske . Ben Raaymakers .Zanzie Bar.  Keulse Kar. Tjeu Snijders . Bots  De bonanza Bar Kassa Leon  Piet Boef ( Nol en Trees ) Diena Ermers ( Piewiew ) Cafe de Sport ( Mies Burg ) Commanderij .Cafe De Molen. Sjef den Hap. Cafe t Centrum (Marinus verijken ) Willy Seijkes . Van lieshout ( vuil Ei ) Dientje Wijn . De gouden Leeuw (Van Doren ) Gemert was wat dat betreft de Place to Be. De Gemertse muzikanten waren tot ver over de grenzen bekent. Dat de interesse voor de sixties blijft groeien ondervindt

alt
alt                      alt

men dagelijks, zie maar in de mode en interieurinrichting. Zelfs de ouderwetse vinylplaten zijn bezig aan een comeback. Steeds meer populaire zangers en muziekgroepen brengen hun liedjes weer uit op het zwarte gegroefde schijfje. Ook de platenspelen is terug van weg geweest. Volgens kenners klinkt een live optreden op vinyl warmer en echter,de dynamiek van vinyl heeft men volgens vele nog steeds niet benaderd. Bands als The Locomotions en The  rocket Strings hadden een grote schare fans. Maar er was een veelvoud aan muzikanten in die jaren zodat het in Gemert goed toeven was voor jeugd, ook voor die uit de regio. We zullen proberen om de muzikanten van toen eens voor het voetlicht te halen in zoverre dat lukt en graag met u hulp. Tijdens mijn zoektocht naar de muzikanten uit Gemert in de jaren 60 kom ik er achter dat dit geen kleinigheid is. Als u zich wilt aansluiten bent u van harte welkom in de zoektocht naar onvergetelijke periode in de Gemertse muziek geschiedenis.

Breng uw verleden tot leven door zelf foto’s en verhalen toe te voegen aan deze website via info@roaringsixties.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.