alt

13 en 14 Juni Locomotions 2009 Concert

alt
LOCOMOTIONS: JUNI 2009!

De knoop is definitief doorgehakt: we gaan het nog één keer meemaken: ’n weekend in Het Ridderhof met ’n optreden van The Locomotions! Laten we eerst uitleggen hoe dit weer in gang is gezet. Voor de mensen die ’n PC hebben weten dat het

internet veel te bieden heeft. De Locomotions hebben dan ook sinds jaar en dag ’n eigen website en de reacties die daarop binnen komen bij Harry hebben hem aan het denken gezet. Herhaaldelijk werd hij via de site en vooral met de binnenkomende e-mail geconfronteerd met de vraag: kunnen we jullie ook eens zien spelen en zo ja wanneer?? De verzoeken komen sinds het uitkomen van de CD “Memories” (april 2008) uit heel Nederland. Deze CD is landelijk uitgebracht en maakt dat er ongekend veel digitaal gereageerd wordt. Ook de reacties uit de directe omgeving zijn hartverwarmend en hebben uiteindelijk de laatste twijfels weggenomen. Het tweede weekend in juni 2009: The Locomotions staan dan weer voor twee concerten in het Ridderhof op de planken. Zaterdagavond 13 juni aanvang 20.00 uur en op zondagmiddag 14 juni om 14.00 uur. De keuze voor dit middagconcert is bedoeld om de landelijke belangstellenden reisgelegenheid te geven.

2008

Het heeft er lang naar uit gezien dat dit weekend er nooit zou komen. Toen de bovengenoemde CD “Memories” uitkwam, vertelde Harry en Henk desgevraagd in ’n interview voor Omroep Centraal dat er geen plannen waren en er waarschijnlijk ook nooit meer zouden komen. Er waren immers al drie reünie weekenden geweest, telkens met ’n interval van 5 jaar. Enkele bandleden vonden het na het evenement in 2004 genoeg geweest, namen afscheid en ieder ging hun eigen weg. Inmiddels is er in het najaar van 2008 achter de schermen veel besproken, ondernomen en gerepeteerd. Dit laatste met twee nieuwe gezichten in de band, naast de leidsmannen Harry, Henk en Stefan. Deze tot nu toe gehouden repetities hebben dit drietal duidelijk gemaakt dat het “klikt” en dat The Locomotions met deze nieuwe voortreffelijke muzikanten straks in juni ’n perfect jaren60 weekend neerzetten!

Nieuwe gezichten!

Via contacten met “Back To The Sixties” bestuurslid Henk van Dijk, die ook actief is in de “Locomotions Brommerclub” zijn drummer Dennie van der Steen en toetsenist Ron Smits als nieuwe bandleden toegevoegd. Dennie kent als geen ander de jaren60 songs en de uitvoerende hiervan. Zijn interesse in en kennis van deze muziek is formidabel en weet zelfs sixties-songs te noemen, waarvan de “oude” garde het bestaan ervan niet weten. Zijn meest recente bühne activiteiten was met de Stones coverband “Sticky Fingers”. Met Jeffrey Duffhues maakte Dennie het gitaar project “Lost Guitars”, hetgeen op CD is verschenen en gebaseerd is op de guitarsound van de grote Bart Strik. De nieuwe toetsenman Ron is eveneens ’n gedreven jaren60 muzikant en ook bandlid van de “Rockin’ Kofferband”. Deze band heeft zelfs landelijke optredens verzorgd met grote namen uit de roemruchte sixties. Naast piano en keyboards hanteert Ron ook zeer verdienstelijk de ritmegitaar. Bovendien neemt deze Ron bij The Locomotions ook enkele indrukwekkende zangpartijen voor zijn rekening. Deze opgesomde muzikale kwaliteiten van zowel Dennie als Ron maken dat deze twee ’n fantastische aanwinst zijn voor de nieuwe Locomotions-concerten in juni.

De aanloop naar juni

Het gezegde “zeg nooit nooit” is nu dus weer eens van toepassing. Wat ’n jaar geleden nog voor bijna onmogelijk werd gehouden, wordt wel degelijk realiteit in juni! In de tussenliggende tijd moet er nog veel ondernomen, besteld, gemaakt, geregeld en gerepeteerd worden. Onder de gedreven leiding van niemand minder dan Jos Maas gaat dat zeker lukken. Met z’n allen gaan we er weer een oergezellig jaren60 weekend van maken. Kaarten komen over enkele maanden beschikbaar, deze kunnen dan ook via de site besteld worden. Voor de prijs hoef je het niet te laten: €10 per kaart! Waar en wanneer de kaarten beschikbaar zijn, wordt via de verschillende media bekend gemaakt. Met dit vooruitzicht kunnen we een fantastisch 2009 tegemoet zien!!! Tot juni!

Bernard Janssen

Locomotions – Limerick

Met email en internet, snel, grenzeloos en kien,

Rees de vraag: ja of nee, ’n vierde keer misschien

Want men trekt bij Harry steevast aan de bel

Via de bekende site www.thelocomotions.nl,

Uit het hele land: nu willen we jullie ook eens zien!

Ben, de eeuwige fan.!

KAARTVERKOOP CONCERTEN : ZATERDAG 18 APRIL vanaf 13.00 UUR!

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zodat het voorjaarszonnetje de temperatuur op ’n aangenaam nivo kan brengen dan gaan we buiten op het grote parkeerterrein van tankstation Jos Maas aan de Oostom in Gemert vanaf 13.00 uur op zaterdag 18 april beginnen met de kaartverkoop van de concerten van The Locomotions op 13 en 14 juni in het Ridderhof in Gemert.

Plannen zijn in de maak voor ’n leuke verkoopstand met muziek ( het laat zich raden van welke band…!) waar ook de nieuwe T-shirts en stickers verkrijgbaar zijn. Daarbij worden we ondersteund door de aanwezigheid van de “Locomotions Brommerclub”, die met hun nostalgische vervoersmiddelen deze middag extra inhoud geven.

Om de kaartverkoop extra te promoten wordt er ’n toertocht gehouden op deze Zündapps, Florett’s, Puch’s en Royal Nord’s. Deze rit gaat van start rond het middaguur en gaat door Gemert en omstreken. Tijdens de kaartverkoop zullen enkele paren van deze “Locomotions Brommerclub” ’n demonstratie Rock ’n Roll dansen ten beste geven, op de muziek van….juist!

Ook aan de mensen die ver wonen en dus niet in staat zijn om de reis naar Gemert te maken op zaterdag 18 april is gedacht. Er staan die middag enkele telefoonnummers open van 13.00 uur tot 15.00 uur en men kan dus in die tijd telefonisch kaarten bestellen. Alle details over deze kaartverkoop via de telefoon komen tijdig op deze site, dus check regelmatig!

Tot 18 april, en dus tot 13 en 14 juni! Zorg dat je het niet mist!!

Bernard Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.